Kontroverzní sbírku pro Ptáčkovu rodinu zrušili. Rozhodla o tom samotná vdova

Dobročinná sbírka pro rodinu po nedávno zesnulém psychologovi Radku Ptáčkovi vyvolala velký ohlas. Jen za pár dní přispěly prostřednictvím portálu Donio téměř 4 tisíce dárců skoro tři miliony korun na podporu vdovy Hany a tří dětí, které spolu měly. Cílová částka 10 milionů měla rodině pomoci zvládnout hypotéku a další náklady.

Jenže sbírka skončila předčasně. Ve středu Donio oznámilo, že sbírku ruší necelý týden po jejím vyhlášení. Pro skončení sbírky se údajně rozhodla sama Ptáčková. Důvodem měly být negativní reakce veřejnosti na sbírku.

Ptáčková totiž údajně vlastní milionové majetky. Podle zjištění portálu Express se jedná o několik nemovitostí, mezi nimiž figuruje dům za 11,4 milionu v Hostivici. Dále jde i o rekreační pozemek, byt v Praze a podíl na statku na Klatovsku.

[chooze:article;value:572880]

​Donio si však za účelem sbírky stojí. "Hlavním účelem sbírky bylo zabezpečit tři malé děti, pro něž je tato situace velmi náročná, a poskytnout jim potřebné zázemí do budoucna. Sbírka byla relevantní také vzhledem k majetkovým okolnostem rodiny – dům je zatížen hypotékou a byt je předmětem dlouholetého majetkového sporu, což rodině neumožňuje s ním nakládat," vysvětlil v oficiálním prohlášení tým Donio.

Téměř třímilionová částka, kterou se podařilo vybrat, se už dárcům vracet nebude. Podle Donia peníze Ptáčková dostane. "Peníze, které již byly darovány, budou využity v souladu s původním cílem sbírky. Děkujeme všem dárcům za jejich podporu a žádáme o ohleduplnost vůči pozůstalým," dodal tým Donio.

Podle zdroje Expressu navíc sbírka neměla uvádět pravdivé informace. Manželství Radka a Hany bylo totiž ve velmi špatném stavu. Ptáček se měl dokonce letos na jaře svěřovat svým přátelům, že jeho manželka chce žít v odloučení.

Smích a radostné tváře. Sbírka školákům od srdce obdarovala děti ve Vlašimi (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.