Britové začali předčasně propouštět vězně. Někteří ale zuří

[chooze:gallery;value:37314]

​Úřady chtějí uvolnit ve věznicích 5 500 postelí, noc na úterý tak byla poslední za mřížemi pro prvních 1 750 vězňů, informovala BBC. Deníku Daily Mirror se podařilo s některými z nich mluvit a část spokojená není.

"Lidé, které nyní propouštějí, zabírají všechny byty, takže až příští měsíc propustí další várku, nebudou mít kde bydlet," varoval čerstvě propuštěný padesátník Peter. Ten si odpykal 12 měsíců z 32měsíčního trestu za vloupání. 

Z vězení se dříve dostal i 26letý muž odsouzený za úmyslné ublížení na zdraví. Ten si pochvaluje organizaci propouštění. "Ve vězení jsem získal kvalifikaci v malování pokojů a dekoraci a mám místo, kde můžu být, ve východním Londýně," uvedl.

[chooze:article;value:569315]

Jiný dvacátník, který seděl za krádež auta, tak spokojený není. "Je to trošku na ho**o. Spoustě lidí uložili velmi přísné podmínky, takže se mnozí z nich brzy vrátí do vězení," míní. Spousta vězňů se podle něj o propuštění dozvěděla na poslední chvíli, takže nejsou na život mimo vězení připravení a na svobodu nechtějí. 

"Lidé dostávají na poslední chvíli oznámení o propuštění a nemají kam jít. Je jim to jedno a budou se vracet zpátky. Je to sr**ka," vzkázal další propuštěný vězeň.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.