Letadlo do Egypta nedoletělo. Pilot odhalil závadu, musel stroj otočit

Polské letadlo, pravděpodobně plné turistů těšících se na dovolenou v Egyptě, do cílové destinace Šarm aš-Šajch nedoletělo. Podle webu interia.pl odstartovalo z varšavského letiště krátce před půl osmou hodinou ráno a mělo přistát v Egyptě po třetí hodině odpoledne tamního času. 

Na hranici mezi Slovenskem a Maďarskem se ale pilot rozhodl stroj otočit kvůli technické závadě. Důvodem návratu do Varšavy byl podle vyjádření aerolinií fakt, že v Egyptě by závada na letadle nemohla být opravena. Cestujícím tak nebezpečí zřejmě nehrozilo. Jejich cesta se ale o několik hodin prodloužila. 

[chooze:article;value:572047]

​"Přistání proběhlo v normálním režimu. Po přistání bude let pokračovat náhradním letadlem Boeing 737," uvedla společnost LOT Polish Airlines. 

Z Polska do ciziny létá i velké množství Čechů. V posledních letech si zdejší turisté oblíbili i polské cestovní kanceláře díky pestřejší nabídce a často i výhodnějším cenám. Kvůli vzdálenosti ale volí Češi především letiště v Katovicích, Krakově nebo Vratislavi.

I tam se ale občas setkávají s problémy. Například na konci minulého roku se česká rodina s webem TN.cz podělila o zkušenost, kdy nebyla vpuštěna do letadla, protože si ji personál měl splést s fotbalovými chuligány. 

Noční můra pro cestující. Vítr si pohrával s letadly jako s hadrovými panáky (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.