Dramatická dohra domácího porodu. V nemocnici kvůli sektě zasahovali ozbrojenci

[chooze:gallery;value:37308]

Případ domácího porodu na Plzeňsku, který se ošklivě zvrtl, převozem matky i dítěte do nemocnice neskončil. V obci Plasy zachraňovali v pondělí záchranáři ženu i její právě narozenou dceru, které byly v kritickém stavu. Obě skončily ve Fakultní nemocnici Lochotín.

Matka i dítě byly před příjezdem záchranářů stále spojeny pupeční šňůrou, a to ještě 12 hodin po porodu. To je pro matku i dítě vysoce nebezpečné a způsobuje to vážné zdravotní komplikace. Dítě například nemusí začít dýchat, protože živiny stále dostává z těla matky. Placenta, na niž je pupeční šňůra napojená, navíc odumírá, což může velmi rychle vést k otravě krve.

[chooze:article;value:573242]

Podle informací portálu Krimi Plzeň hrozilo, že nemocnici napadne člen sekty Život v srdci, k níž žena patří. Plzeňská policie proto do areálu nemocnice vyslala hlídku vyzbrojenou dlouhými zbraněmi.

Ozbrojenci na místě zůstali, dokud nebezpečí nepominulo. "Mohu potvrdit, že v pondělních odpoledních hodinách v areálu Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín konala Policie ČR svou povinnost v rámci získaných informací. Řešení bezpečnostního incidentu trvalo asi hodinu a půl a omezení provozu bylo minimální," řekla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Policie se však případem i nadále zabývá. Po ohledání domu, kde žena rodila, zahájila trestní řízení pro ublížení na zdraví z nedbalosti.

Drastický průběh porodu sice záchranáře zaskočil, pro městečko Plasy, kde se odehrál, ale o úplné překvapení nešlo. Jak pro TV Nova sdělila starostka Plas Eva Kantor Pořádková (nez.), žena krátce před porodem přišla svůj úmysl rodit doma oznámit na matriku. I přes naléhání zaměstnanců úřadu, aby si to ještě rozmyslela, se ji přesvědčit nepodařilo.

Lékař o porodech: Jestli bude v pořádku, tak vás budu žalovat, volala matka (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.