William chce učinit zásadní změnu. Významně ovlivní celou Velkou Británii

Velká Británie byla kvůli královně Alžbětě II. zvyklá na dodržování tradic. Na trůnu vládla 70 let a 214 dní a všechno za její vlády fungovalo tak, jak bylo zvykem. Po její smrti přebral žezlo král Karel III. a některé věci upravil. To byl ale zřejmě jen začátek. William má mnohem větší plány.

Podle zjištění deníku Daily Mail hrozí, že William svými změnami ohrozí anglikánskou církvi. "William si pohrává s myšlenkou zrušení náboženských přísah korunovace – což by mohlo vést ke zrušení anglikánské církve," uvádí článek.

[chooze:article;value:572612]

​Deník Mirror připomíná, že udržení anglikánské církve je přitom jedním ze slibů, na který panovník při korunovaci přísahá. Učinil tak naposledy král Karel III., který se v ten den stal zároveň i hlavou anglikánské církve.

Princ William je aktuálně první v pořadí na britský trůn. Vzhledem k dlouhověkosti, kterou má britská královská rodina v krvi, si ale na své místo může ještě roky počkat. Ostatně, pokud by se stal králem už teď, jeho prvním následníkem by byl princ George. Tomu je ale teprve 11 let.

Princ William si nechal narůst vousy. Dřív byla oholená tvář povinností, říká novinářka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.