Primark otevře v Česku další prodejnu. Místo i čas má, ještě hledá zaměstnance

Maloobchodní řetězec Primark, který má sídlo v Irsku, chystá v nejbližších týdnech otevření nové prodejny v Česku. Zákazníci ji ke konci letošního roku najdou v nákupním centru Metropole Zličín, informuje řetězec na svých stránkách.

"Zájemci se mohou těšit na podstatné rozšíření nabídky," avizoval před časem Martin Makovec, ředitel operací a investic společnosti Unibail-Rodamco-Westfield.

Už na začátku letošního roku řetězec zahájil nábor na různé pracovní pozice, společnost hledala manažery, personalisty nebo prodejní asistenty. Celkem má díky nové prodejně vzniknout nejméně 140 nových míst. "Pokud jste týmový hráč a móda je vaše parketa – tohle je to pravé místo pro vás," stojí v inzerátu, jenž má přilákat další pracovníky.   

[chooze:article;value:571033]

Firma v Česku zahájila provoz své první pražské prodejny na Václavském náměstí v létě 2021. Mělo se tak stát už o rok dříve, plány ale vedení muselo odložit kvůli pandemii koronaviru. V roce 2022 se pak dočkali také v Brně v nákupním centru Olympia. Český trh je 14., na kterém řetězec působí. V příštích měsících rozšíří síť prodejen v Polsku, Maďarsku nebo Rumunsku.

Primark je součástí nadnárodní skupiny ABF (Associated British Foods). Značka zaměstnává více než 80 tisíc lidí. Vznikla v Irsku v roce 1969 pod názvem Penneys a nabízí cenově dostupné produkty.

Své prodejny plánuje v Česku otevřít také síť německých drogerií Müller. Společnost nebude ve svých obchodech prodávat jen drogistické zboží, zákazníci tam seženou také hračky nebo potřeby pro domácnost. Na svých webových stránkách už vedení firmy hledá zaměstnance. Expandovat na tuzemský trh chce také řetězec Dealz, který patří do stejní skupiny jako Pepco. Jaké zboží v jeho obchodech pořídíte, jsme psali v tomto článku.

 Srovnání cen potravin: Nejlevněji je v Polsku. V Německu si připlatíte (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.