Německo postihl kolaps na železnici. Důvodem je technická porucha

V sobotu odpoledne se v Německu zastavila většina vlakových souprav. Důvodem byl obrovský technický výpadek, který se dotkl spojů po celé zemi, informoval deník Allgemeine Zeitung. Podle listu po dvou hodinách začaly pomalu opět vyjíždět ze stanic první vlaky.

"Na základě technické poruchy je železniční doprava v centrální části Německa v současnosti masivně omezena. Vlaky v zasažené oblasti čekají kvůli poruše na nádražích," upřesnila DB na svém webu. Zároveň všechny ujistila, že na opravě usilovně pracuje. "Porucha IT masivně ovlivňuje železniční dopravu uprostřed Německa. Pracujeme na plné obrátky, abychom to odstranili," oznámila DB prostřednictví své aplikace kolem 15. hodiny.

[chooze:article;value:569667]

Cestující zaplnili nádraží a čekali, až se jejich spoje opět rozjedou. Podle listu Allgemeine Zeitung po dvou hodinách začaly pomalu opět vyjíždět ze stanic první vlaky. Podle dostupných informací mělo jít o poruchu rádiového systému GSM-R železnice.

Na tabulích na nádražích se dokonce hovořilo o celoněmeckém rozvratu. "Vlaková doprava je pozastavena na všech linkách," upozorňovalo nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem. Právě toto nádraží je podle portálu Bild velmi důležitým uzlem pro železniční dopravu v celé Evropě. Denně tam jezdí kolem 1 200 místních a dálkových vlaků.

Podle informací DB je příčinou narušení provozu je porucha IT systému. Společnost DB Regio uvedla, že zasažena je zcela regionální i příměstská železniční doprava v metropolitní oblasti Rýn-Mohan. Vlaky tam stojí.

Masivní výpadek na německé železnici provoz v Česku zatím neovlivnil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.