Smích a radostné tváře. Sbírka Školákům od srdce obdarovala děti ve Vlašimi

Dětský smích a radostné tváře, tak to ve čtvrtek vypadalo v azylovém domě. A to vše jen díky divákům, kteří se zapojili do sbírky Školákům od srdce. Děti ze školních potřeb, jako jsou třeba školní tašky, penály anebo pastelky, měly obrovskou radost.

"Dostal jsem vodovky, trojúhelník s ryskou, modrý penál, pastelky, ořezávátko," popsala jedna z obdarovaných dívek. "Dostal jsem novou aktovku, ze které jsem fakt nadšený, a nejlepší je, že v tom je bublinková fólie," pochlubil se chlapec.

Během minulého víkendu, kdy sbírka odstartovala, se vybralo neuvěřitelných 102 tisíc kusů školních potřeb. "Za Diakonii Českobratrské církve evangelické bych velice ráda poděkovala všem našim partnerům, jako je televize Nova, T-Mobile a Tesco Česko, díky kterým má sbírka Školákům od srdce opravdu veliký úspěch," vyjmenovala koordinátorka kampaně Kateřina Stibůrková z Diakonie Českobratrské církve evangelické.

[chooze:article;value:569813]

​Do pomoci se zapojily i tváře televize Nova. Moderátorka počasí Anna Bábovská o víkendu školní potřeby nakupovala a Veronika Petruchová je ve čtvrtek do azylového domu nejen dovezla, ale navíc si s dětmi užila i zábavné dopoledne.

"Teď nastal ten důležitý krok, kdy se to snažíme dětem z chudších rodin ulehčit, trošku nabombit ten start školního roku, aby se mohly soustředit na učení, kamarády, a ne na to, jestli mají základní školní pomůcky. Pokud rodiče nemají tolik prostředků, tak proto je tu Nova a Nova pomáhá," uvedla Petruchová.

Pokud chcete pomoci i dalším dětem, nic není ztraceno, do sbírky se stále můžete zapojit. "Do 8. září sbírka pokračuje ve všech T-Mobile prodejnách po celé České republice, kde mohou dárci odevzdat školní pomůcky do speciálních boxů. Pokud nemáte prostor dostavit se na sběrná místa, můžete poslat finanční dar," vysvětlila Stibůrková. Veškeré informace najdete na internetových stránkách na www.skolakumodsrdce.cz.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.