Sebevražda psychologa Ptáčka (†48): Neměl mu kdo pomoct, říká známá

"Neměl okolo sebe lidi, na něž by se mohl obrátit, když jej něco tížilo," vzpomíná na slavného psychologa Radka Ptáčka jeho jógová terapeutka Andrea. Odborník na dětskou duši opustil v neděli svůj domov. Policie jej našla mrtvého v úterý v pražském hotelu, kde pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Jogínka, jejíž svědectví přinesl deník Blesk, dále uvedla, že se mnohdy trápil věcmi, s nimiž jiným sám dovedl poradit.

"Radkův odchod je pro mě velkou připomínkou toho, že i ti nejzkušenější z nás potřebují pomoc druhých a síť vztahů, která je podrží. I člověk, který je držitelem nejvyššího titulu v oboru psychologie, tedy vědě o lidské duši, potřebuje umět pečovat o tu svou," dodala jógová terapeutka.

[chooze:article;value:572298]

​"Ve zdravé společnosti bychom si položili otázku, jak jsme se na tom my spolupodíleli? Co jsme neviděli, že jsme neviděli? Kam jsme nekoukali? Kde jsme necítili? Kde jsme předpokládali, že…" napsal na facebooku terapeut Zdeněk Jan Weber.

Profesní zásluhy Radka Ptáčka jsou podle dalšího psychologa Michala Knihy neoddiskutovatelné. "Osobně jsem se neznali. Jeho hlavním tématem byly fyzické tresty, proti kterým bojoval, a jeho zásluhy v této oblasti jsou neocenitelné," připomněl pro TN.cz Kniha.  

Stále víc lidí se pokouší o sebevraždy. Můžou za to hlavně obavy o budoucnost (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.