Září bude nejteplejší v historii, varují meteorologové. Česku hrozí požáry

Kromě mlh, které se občas objevují v nížinách, o sobě zatím podzim moc vědět nedává. Nadprůměrné teploty nás budou podle meteorologů provázet celým zářím.

Nadcházející dny by ale mohly být vůbec nejteplejšími v historii měření. Během úterý a středy se mohou maximální teploty výjimečně dostat až na 34 stupňů Celsia. Mírné ochlazení může přijít ve čtvrtek, kdy by maximální teploty měly klesnout ke 30 stupňům.

Tento scénář ovšem není jistý. Pokud by ale nastal, počítat bychom museli také s plošnějšími bouřkami. V příštích týdnech na září neobvykle vysoké teploty zřejmě vydrží. V maximech by se měly povětšinou držet nad 20 stupni.

[chooze:article;value:572243]

V první polovině září přechodně i nad 25. Kvůli suchu a větrnému počasí začínajícího podzimu i nadále platí pro celé Česko výstraha před možným vznikem požárů. A to až do odvolání.

Právě v těchto dnech navíc začínají dozrávat, tedy usychat, trávy a další vegetace, které se letos dařilo. Její vypalování tak může být velmi nebezpečné. Stejně jako běžné rozdělávání ohně v přírodě, nebo dokonce v lesích. Lidé by také neměli jen tak na zem odhazovat nedopalky od cigaret a další žhavé předměty.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.