Začne to už v listopadu. Meteorologové zpřesnili předpověď na zimu 2024

V září sice odstartoval meteorologický podzim, počasí ale vypadá, že se s letními teplotami nehodlá rozloučit. Meteorologové z portálu Severe Weather už ale nyní ví, kdy teplé počasí skončí a vystřídá ho zima.

Ta by podle meteorologů měla udeřit s příchodem listopadu. Má se už sice ochladit, i tak to ale vypadá, že sněhu moc nebude. "Předpověď pro Evropu ukazuje podprůměrné sněžení v celé Evropě," uvádí meteorologové. Některé evropské destinace ale budou tvořit výjimku.

"Kvůli vlivu nízkého tlaku na severu se nad Skandinávií předpovídá více sněhu než obvykle. Určitý potenciál je vidět i nad Alpami a severním Balkánem," dodávají meteorologové. Stejně by na tom mělo být sněžení i v prosinci.

[chooze:article;value:555881]

​S novým rokem ale přijde změna. "Lednová předpověď ukazuje snížený potenciál sněhových srážek na velké části kontinentu. Podle předpovědi se však oblast s větším množstvím sněhových srážek bude tlačit do jihovýchodních částí, pravděpodobně kvůli anomálii vysokého tlaku na severozápadě," upozorňují meteorologové.

Mráz by měl na začátku ledna vtrhnout i do Spojených států amerických, uvádí The Old Farmer's Almanac. "Nejchladnější období přijdou začátkem a koncem ledna a začátkem března" uvádí. Na rozdíl od nás si ale Američané zřejmě užijí bílé Vánoce, sněžit má totiž hlavně koncem prosince, začátkem ledna a začátkem února. 

Mráz trápil vinaře ještě v dubnu letošního roku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.