Školní výbava se letos prodraží. PŘEHLED obchodů, kde vyjde nejlevněji

Penál, aktovka i svačinový box. Nový školní rok se blíží a společně s ním si řada rodičů klade otázku, kde nakoupit školní výbavu pro své děti nejlevněji. Redakce TN.cz připravila přehled cen školních potřeb v několika obchodních řetězcích, který vychází z aktuálních letáků.  

Za některé potřeby si budou muset rodiče letos připlatit. Zdražily například penály nebo třeba lepidlo. Ceny ale záleží na konkrétní značce výrobku, většina obchodů nabízí levnější i dražší varianty.

[chooze:article;value:569813]

​Kromě vybavené aktovky si ale zejména studenti mladších ročníků musí připravit i výtvarný kufřík, jehož nezbytnou součástí jsou například vodovky, tempery nebo voskovky. Jenže i vybavení výtvarného kufříku může představovat finanční zátěž. Podívejte se v tabulce, kde a za jaké ceny nakoupíte základní výbavu.

Na výdaje spojené se začátkem školního roku ale nemusíte být sami. Pomáhá například dávka mimořádné okamžité pomoci, kterou poskytuje ministerstvo práce a sociálních věcí. Kromě školních pomůcek může být využita také na úhradu družin, škol v přírodě nebo třeba adaptačních kurzů. Písemná žádost se podává na Úřadu práce.

Rodinám ze slabších rodin pomáhá se startem nového školního roku i charitativní sbírka Školákům od srdce. Sbírka, kterou pořádá Diakonie Českobratrské církve evangelické s podporou televize Nova a společností Tesco a T-Mobile, chce darovat 200 tisíc školních pomůcek 20 tisícům dětí ohrožených chudobou.

Ve Vsetíně zakázali mobily ve školách. Nesouhlasí ředitelé ani rodiče:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.