Andrea se z dovolené v Polsku vrátila naštvaná. Ubytování nás podvedlo, zuří

Srpnová dovolená v polském městě Sopoty nedopadla ani zdaleka podle představ. Nedostatky se začaly kupit už od začátku. Ubytování na adrese Ksiazat Pomorskich 14 bylo asi 15 minut od hlavní budovy, kde si paní Andrea s rodinou měla vyzvednout klíče. Když uřícení přišli k ubytování, přišel další šok.

"Už když jsme dali klíč do zámku, tak jsme si všimli, že se špatně vytahuje, a doufali jsme, abychom celou dovolenou zvládli bez problémů," popsala redakci TN.cz. Tak se ale nestalo a jednoho večera zůstal klíč v zámku a nešel ven.

Čtyřčlenné rodiny se dvěma dětmi se zmocnila panika. Marně volali na telefonní číslo, které dostali při rezervaci, ale nikdo ho nezvedal. Dveře jim nakonec otevřel jiný návštěvník, který zrovna vycházel ven. Majitelé ubytování Victus ale nekomunikovali.

[chooze:article;value:571501]

​Na hlavní budovu nakonec museli druhý den osobně. "Nikdo se s námi pořádně nebavil, ředitel Victuse byl údajně na dovolené a nikdo ze zaměstnanců s námi nic nesepsal. Pak jsme ještě nahlásili, jaké další nedostatky se vyskytují v apartmánu," popisovala paní Andrea dál s tím, že mezi nedostatky byla například plíseň v ložnici nebo chybějící světlo v koupelně.

Ten největší šok ale přišel až po dovolené. "Na místě v kanceláři jsme jim řekli, že nebudeme platit za zámek, který už byl špatný. Mezitím jsme jim samozřejmě psali i e-maily. A pak přišla partnerovi do e-mailu faktura na částku 3 000 Kč, že máme zaplatit nový zámek," popsala šokovaná Andrea.

V den splatnosti se částka z karty sama strhla. "Mrzí nás to a nechceme to platit, protože je to podvod na nás," zoufá si nyní Andrea, která se už z dovolené vrátila a kromě toho, že si odpočinku téměř neužila, je i o tři tisíce lehčí.

[chooze:article;value:569948]

​Redakce TN.cz se proto obrátila i na samotný hotel. Ten ale tvrdí, že všechno bylo jinak. "Hosté v noci nahlásili e-mailem problém s obsluhou vstupního zámku (zlomili v něm klíč), byli vpuštěni do budovy sousedem. Vzhledem k tomu, že kancelář je otevřena od 9:00 do 17:00, dozvěděli jsme se to ráno a ihned jsme hosty kontaktovali, zda ještě potřebuje naši pomoc – bohužel jsme od hostů nedostali odpověď," reagovali majitelé ubytování.

"Hosté přiznali, že poruchu způsobili oni – dokonce nechali sousedům vzkaz, že vylomili zámek, a uvedli svou adresu," dodali s tím, že rodina údajně neměla prý zpočátku problém částku za opravu zaplatit. "Hosté původně projevili ochotu opravu zámku zaplatit, takže nás překvapuje tak náhlá změna přístupu k věci," říkají majitelé.

Ať už má pravdu ta, či ona strana, naštvaná paní Andrea s rodinou se do polského ubytování už zřejmě nikdy nevrátí. Majitelé jí totiž částku odmítají vrátit. "Nehodláme vracet finanční prostředky zákazníkům," uzavřelo ubytování.

Jak postupovat při reklamaci dovolené? Kontaktujte delegáta nebo cestovní kancelář:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.