Zoo v Saské Kamenici není největší, přesto tam míří návštěvníci i z Česka

Do Saské Kamenice se dostanete buď z Prahy po D8, přes Drážďany a po německé dálnici nebo přes Chomutov a hraniční přechod Hora svatého Šebestiána. Leží v Sasku, přesto není úplně blízko.

Z Prahy je to 2,5 hodiny jízdy, za parkování štáb TV Nova nic platit nemusel. Vstup je pro dospělého za 150 korun, pro dítě za polovinu. Cena odpovídá velikosti zahrady, přesto tam není nouze o zajímavé druhy zvířat.

Rodina Kaplanových si do Saské Kamenice udělala výlet z Teplic. Přijeli autem, cesta tam i zpět je vyšla přibližně na pětistovku. Hlavním cílem byla zoo.

[chooze:article;value:569702]

​"Klasický rodinný výlet, viděli jsme zrovna hyenu, opice jsou tady, na tygra jsme koukali. V Česku máme ty zoo sjeté, tak teď prozkoumáváme ty německé," shrnula Petra Kaplanová.

Občerstvení je v zahradě jen jedno. Rychlé a v klasickém německém stylu – pivo za tři eura (asi 75 korun) a řízek. Dvě limonády a jeden radler vyjdou asi na 10 euro (250 korun). Občerstvit se v saskokamenické zoo můžete typickými německými klobásami za 150 korun nebo burgerem a hranolky za 220 korun.

Pravděpodobně kvůli horku jsme měli trochu smůlu a hrochy ani tygra jsme neviděli, nejspíš se chladili někde v úkrytu, zato velbloudi měli hravou a předváděli se. V zahradě chovají přibližně dvě stě druhů a okolo tisícovky zvířat. Chlubí se jednou z největších sbírek obojživelníků v Evropě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.