Vážná nehoda na D8: Čtyři zranění, na místo musel letět vrtulník

"Na 12,5. km dálnice D8 ve směru na Ústí nad Labem došlo k dopravní nehodě osobního vozidla s nákladním," popsala ve čtvrtek pro TN.cz policejní mluvčí Michaela Richterová. U Zlosyně na Mělnicku tak musely zasahovat všechny složky IZS včetně letecké záchranné služby.

"Jsou v péči čtyři pacienti. Jeden je transportovaný letecky do fakultní nemocnice v Motole. Pak tam máme tři lehčí zranění, z toho dvě na Bulovku a jeden do Mělníka," uvedla pro TN.cz mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

[chooze:article;value:571412]

"Dálnice na Ústí je zcela uzavřená," řekla Richterová. Jak je zřejmé z portálu dopravniinfo.cz, na místě se tvořily dlouhé kolony. Objízdnou trasu ale policisti nestanovili, protože po čtvrté hodině dálnici zprůjezdnili odstavným pruhem.

K nehodě podle Richterové zřejmě došlo tak, že nákladnímu autu na dálnici praskla pneumatika a zůstala ležet ve vozovce. Kvůli té měl brzdit další náklaďák, osobní auto za ním už ale zabrzdit nezvládlo. Vážné zranění měla utrpět spolujezdkyně. Dechové zkoušky u řidičů byly negativní.

Náklaďák na D1 minulý týden zabil chodce. Dálnici museli uzavřít (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.