Starostové zahájili volební kampaň. Netají se ambicemi

"Česká republika bude tak silná, jak silný bude její nejslabší region" a "Měníme kraje k lepšímu". S těmito motty vstupují Starostové do horké fáze kampaně před krajskými volbami. Start STAN pojal jako jarmark s názvem "Starostovské výsledkobraní".

"Ukazujeme náš starostenský genotyp, a to je v těch krajských volbách důležité. Máme takzvané výsledkobraní, kde jednotlivé kraje prezentují, co už dokázaly, můžete se tam s kandidáty bavit o tom, co ještě dokázat chtějí, a ukazují i kulturu a pohostinnost svých krajů," řekl ministr vnitra a šéf STAN Vít Rakušan.

Ambicí Starostů je podle předsedy Rakušana získat křesla v zastupitelstvu všech krajů a navýšit celkový počet mandátů. Dosud chyběly pouze v zastupitelstvu Moravskoslezského kraje. Tam za ně teď kandiduje bývalý hejtman hnutí ANO Ivo Vondrák.

[chooze:article;value:571359]

​"Chystáme masakr, ale je třeba to vnímat z pohledu toho pozitivního. U nás v kraji se to tak říká, když se něco děje, mění a mění se to razantně, tak tomu říkáme masakr," objasnil Vondrák.

Hejtmanské pozice obhajují Starostové ve čtyřech krajích – Karlovarském, Olomouckém, Libereckém a Středočeském. "Už 12 roků se staráme o život v obcích, městech a v našem krásném kraji a chceme v tom pokračovat. Chceme pomáhat tam, kde to je potřeba, podporovat aktivní lidi, kterým není úplně lhostejné, co se děje za jejich plotem, a rozhodně nepřekážet těm, kteří pomoc ani podporu nepotřebují," vyjasnil hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK).

"Kraj je otevřený, transparentní, dobře hospodaří, skvěle investuje a také rekordně splácí dluhy, takže to je to, co je důležité. Ty změny neuděláte během čtyř let jednoho funkčního období, je to běh na delší trať," uvedla středočeská hejtmanka Petra Pecková.

[chooze:article;value:571539]

​Nejen s dárkovými předměty, lokálními surovinami a nápoji, ale také s vlastním heslem přijeli do Prahy kandidáti ze všech krajů. "Vysočina, to není jenom takový ten otravný kousek na dálnici D1 mezi Prahou a Brnem, to je opravdové srdce republiky," prohlásil Adam Joura, jednička na kandidátce na Vysočině.

"Půjde to, a je to věta, která je jednoznačná a optimistická – to znamená jsme starostové, kteří něco umí, kteří něco dokázali, kterým to jde a půjde to i na kraji," zvolal slavičínský starosta a kandidát na zlínského hejtmana Tomáš Chmela.

Starostové vysílají do boje o senátorská křesla 14 kandidátů a další čtyři z řad vládní koalice podporují. Mezi kandidáty do Senátu jsou například současní senátoři, poslanci, starostové nebo dva archeologové.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.