Meteoroložce Honsové se kolem počasí točí celý život. Drží podle něj i dietu

Počasí Honsovou provází celým životem, zdraví nevyjímaje. "Zjistila jsem, že když si jdu zaběhat a fouká proti mně čerstvý vítr, tak moje tělo spotřebuje daleko více kalorií za těch pět kilometrů, než když běžím a fouká mi vánek do zad. Nebo když si jdu zaběhat při vysoké velikosti vzduchu, tak se daleko více zapotím," popsala.

A předpověď aplikuje i do jídelníčku. "Třeba jednou za měsíc je takový ten očistný den, kdy jíte ovoce a zeleninu a hodně pijete, tak nikdy bych ho nedala do dne, kdy bude zataženo s deštěm, s přeháňkami. Ale naopak do dne, kdy bude krásné sluníčko, občas ty sluneční paprsky nás dokáží nabít a dokáží nám nějakou tu energii dát," vysvětlila.

[chooze:article;value:571304]

"Takže podle toho já takhle žiji. V poslední době, kdy se stále hovoří o klimatických změnách, si myslím, že i tím jídelníčkem si dokážeme odlehčit od právě třeba takto vysokých teplot a lépe to zvládnout. Když si přes poledne dáme něco lehčího, tak přece se nám odpoledne bude daleko lépe dařit," dodala.

Předpovědět správně počasí ale rozhodně není jednoduchá věc. Honsová se jí věnuje už od útlého věku. "Od gymplu tam byla vášeň pro přírodní vědy a pro všechno, co si můžu změřit a co si můžu nějakým způsobem vypočítat. Mě vždycky obrovsky fascinovaly příklady a matematika, a právě ty fyzikální vědy," přiblížila.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.