Zelenskyj má tajný plán na vítězství. Souvisí s Kurskou oblastí, prozradil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vystoupil na akci "Ukrajina 2024. Nezávislost", která proběhla v úterý v Kyjevě. Na ní mluvil například o tom, že Ukrajina otestovala první vlastní balistickou střelu, nebo také o svém vítězném plánu. Ten by chtěl kompletně představit americkému prezidentovi Joeu Bidenovi na schůzce letos v září.

"Kurská operace je jedním z bodů vítězného plánu Ukrajiny," nechal se dále slyšet a dodal, že Ukrajina chce toto území využít jako trumf pro vyjednávání na dalším mírovém summitu. "Existují cíle související s Kurskou oblastí, o kterých nemohu mluvit," zdůraznil Zelenskyj, že detaily nemůže zatím sdělit. Kromě kurské operace má mít vítězný plán ještě další tři kroky.

[chooze:article;value:571247]

Zelenskyj tak potvrdil dřívější vyjádření svého poradce Mychajla Podoljaka. Ten už krátce po zahájení ukrajinského vpádu mluvil o tom, že Rusové rozumí pouze síle a že postup Ukrajinců může znamenat důležitou výhodu. "Něco z nich můžete vymáčknout, získat, pokud pochopí, že to neprobíhá podle jejich scénáře," prohlásil.

Moskva se ovšem své ztracené území snaží dobýt zpět. Podle velitele ukrajinské armády Oleksandra Syrského už Rusko vyslalo do oblasti 30 tisíc vojáků. "A toto číslo roste," zdůraznil podle webu Kyiv Independent. Kromě toho podle něj ruská armáda posiluje také u města Pokrovsk. Z dalších směrů, zejména z jihu, se prý ruské jednotky naopak spíše stahují.

Masivní útok na Ukrajinu: Zřejmě jde o reakci Ruska na operaci v Kursku, říká analytik:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.