Válka známých českých ekonomů. Padla drsná slova o zneužívání, nevěře a násilí

[chooze:gallery;value:37142]

Někdejší přední pár české ekonomie, Vladimír Pikora a Markéta Šichtařová, se do sebe ostře pustil. Šichtařová totiž v pondělním rozhovoru pro iDnes popsala složitý život se svým dlouholetým partnerem, se kterým má sedm dětí. Ten měl být plný zákazů, ale také násilí a ponižování, a to nejen pro ni, ale i pro jejich děti.

"Zlé to bylo deset let, přičemž se všechno stupňovalo a nejhorší byl poslední půlrok," prohlásila Šichtařová s tím, že Pikora podle ní trpí duševní nemocí, konkrétně obsedantně kompulzivní poruchou, kdy se obával kontaminace předmětů v domácnosti mikroby, ale i radioaktivitou.

"Nesměla jsem dělat běžné věci a používat telefon, protože všechno bylo kontaminované radiací. Téměř jsem neopouštěla dům," prohlásila s tím, že při návratu z venku se musel každý člen rodiny vysvléct donaha a "dekontaminovat".

[chooze:article;value:569699]

"Jindy jsem přišla do kuchyně, kde stála nahá zakrvácená dcera. Partner po ní hodil půllitrem plným vody, ten se rozbil, střep se odrazil od země a řízl ji do stehna. Všude byla krev a dcera měla poručeno střepy nahá uklidit a potom vytřít podlahu, aby se nekontaminovala. Když to udělala, hodil po ní další půllitr," popsala dění v rodině. Sama se prý také musela následně svléknut a dceři s úklidem pomáhat.

Pikora tato obvinění ale na facebooku odmítl. "Když jsem se dnes ráno dočetl, co vše jsem údajně své exmanželce udělal, byl jsem v šoku. Vůbec se mi nechce věc komentovat, protože jediný, kdo tím utrpí, je našich sedm dětí. Jsem milující otec a nechci jim ubližovat," napsal.

Podle Pikory jde o součást politické kampaně jeho exmanželky, která na Praze 4 kandiduje za Svobodné do Senátu. Šichtařovou také obvinil z nevěry. I Pikora je ale politicky aktivní. Na kandidátce Přísahy kandidoval za Motoristy v evropských volbách.

[chooze:article;value:570818]

"Pravda je taková, že jsem v závěru našeho vztahu, když jsem ještě netušil nic o jejím plánu, jak se mě zbavit, přepsal všechny svoje firmy právě na ni. To je ukázková 'tyranie'. Pravda je taková, že mne následně poté ihned vyhodila z našeho domu, zamezila mi přístup k účtům, odstavila mne od majetku a nyní se mi u soudu snaží zamezit i styku s dětmi. Doslova mi sdělila, že mne zničí," napsal dále s tím, že se chce bránit u soudu.

Na stranu matky se ale postavila jejich nejstarší dcera Barbora. "Nejvíc milující otec byl, když mě nutil před ním nahou koupat kocoura, zatímco si u toho tahal ptáka," napsala ve stories na instagramu. "Původně mi to přišlo vtipný, ale už mě můj uraženej tatík trošku vytáčí, když si uvědomím, jak dlouho jsem to musela řešit na terapiích, abych se pak dozvěděla, že je 'milující otec'," dodala.

Redakce TN.cz oslovila s žádostí o reakci také ostatní kandidáty na post senátora na Praze 4 s otázkou, zda tuto kauzu nepovažují za součást předvolební kampaně.

"Považuji to za jejich soukromou záležitost, proto nepovažuji za nutné to jakkoli dál komentovat," nechal se slyšet úřadující senátor a kandidát KDU-ČSL, ODS, STAN, Pirátů a TOP 09 Jiří Drahoš.

"Nedovedu si dost dobře představit, jak by zrovna to, co nyní vyplývá na povrch, mohlo ve volební kampani nějak pomoci. V každém případě je to těžká osobní situace a paní Šichtařové přeji, ať ji úspěšně překoná," sdělil pak TN.cz kandidát za SOCDEM Filip Outrata. Další kandidáti se do vydání článku nevyjádřili. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.