Útočník pobodal v Londýně tři lidi. Žena (32) stále bojuje o život

Podle deníku The Guardian se útok odehrál v neděli v londýnské čtvrti Notting Hill, kde právě probíhal pouliční karneval. Útočník tam měl pobodat tři lidi. Mezi zraněnými jsou dva muži ve věku 29 a 24 let a 32letá žena. Záchranáři je s vážnými zraněními převezli do nemocnice, žena bojuje o život.

"Statisíce lidí si přišly užít fantastické oslavy, naši policisté jsou ve službě, aby dohlíželi na bezpečnost v rámci velmi pečlivě naplánované policejní operace. Bohužel někteří přišli páchat trestnou činnost a násilí. Víme o třech pobodáních," uvedla podle BBC mluvčí londýnské policie Charmain Brenyahová.

Podle londýnské policie se během dne zranilo i 15 policistů ze zhruba sedmi tisíc, kteří se starají o bezpečnost karnevalu. Jen v neděli měli zadržet celkem 90 lidí, z toho 18 u sebe údajně mělo útočné zbraně.

[chooze:article;value:569109]

​Nejde ale o první takový útok během tradičního londýnského karnevalu. Policie evidovala útoky nožem i v předchozích letech, jeden člověk zraněním podlehl. V posledních dvou letech tam měla policie zadržet stovky lidí, kteří u sebe povětšinou měli zbraně nebo distribuovali drogy. 

Největší pouliční festival v Evropě oslavuje karibskou kulturu a v Londýně se slaví už od roku 1966 s cílem spojit rozmanité kultury žijící v anglické metropoli. Letos se očekává, že se karnevalu, který vyvrcholí v pondělí, zúčastní zhruba milion lidí.

Útočník pobodal v Dublinu ženu a tři malé děti. Ve městě vypukly nepokoje (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.