Radši zbraň než skok z mostu. Heřmánek o sebevraždě mluvil již před lety

[chooze:gallery;value:36062]

​Tragická smrt 76letého herce Karla Heřmánka šokovala o víkendu celou Českou republiku. Oblíbený herec se zastřelil přímo na střelnici. Ve 12 let starém rozhovoru přitom o sobě mluvil jako o pacifistovi. 

"Jsem pacifista i v reálném životě, nemám rád střelné zbraně. Pistole jedině na sebevraždu," prozradil týdeníku Sedmička v roce 2012. Dotaz padl v souvislosti s jeho rolí v seriálu TV Nova Gympl s (r)učením omezeným, kde se jeho herecká kolegyně Libuše Šafránková učila střílet z pistole.

"Říkáte, že jste pacifista a pistoli jenom k sebevraždě. Nemyslel jste to se sebevraždou někdy vážně?" zněla další z otázek. "Pokud bych o sebevraždě uvažoval, tak bych radši zvolil pistoli než seskok z mostu. Ale je to jenom akademická debata. Tyhle úvahy nemám," uvedl tehdy Heřmánek.

[chooze:article;value:571088]

​V sobotu 24. srpna ale Heřmánek svůj názor definitivně změnil a na střelnici na Příbramsku si právě zbraní vzal život. Herec si měl přes zážitkovou agenturu objednat střelecký kurz. Hned na první lekci v sobotu se údajně podíval dlouze do mobilu a pak obrátil krátkou zbraň proti sobě.

​​"Střelecký instruktor se mu v hrozivém činu snažil zabránit, sám přitom riskoval svůj život, protože herec zbraní mířil na svůj spánek, takže mohl trefit někoho ve svém okolí," popsal reportérovi TV Nova okolnosti tragické události svědek. Více jsme popsali v tomto článku.

Podívejte se na významné role Karla Heřmánka, a jak na něj vzpomínají kolegové:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.