Lucie Borhyová vzpomíná na Hanu Zagorovou. Ukázala dojemné fotky

[chooze:gallery;value:37125]

​Jsou to smutné dva roky od chvíle, kdy nás opustila Hana Zagorová. Svou vzpomínku jí věnuje také Lucie Borhyová. Její tatínek je dobrým kamarádem Štefana Margity, obě rodiny se znaly velmi dobře.

Vzpomínáš si na první setkání s Hankou?

Ano. Můj táta byl nejlepší kamarád se Štefanem Margitou. Oba pocházejí z Košic, později se začali setkávat i v Praze. V době, kdy Štefan ještě nebyl s Hankou, byl u nás poměrně často. Od chvíle, kdy s ní začal chodit, nás začali navštěvovat oba. To mi bylo okolo osmi, devíti let.

[chooze:article;value:570602]

Známá tvář z televizní obrazovky najednou u vás doma…

Ano. Pamatuji, že jsem ji občas seděla na klíně. V tu dobu jsem ji už vnímala jako velkou ikonu naši hudební scény. Přišlo mi neuvěřitelné, že taková velká zpěvačka sedí u nás v obýváku a je hrozně fajn a velmi milá. Později jsem dokonce byla i na její svatbě se Štefanem.

Někteří slavní lidé působí v soukromí jinak než v médiích…

Málokdy se stane, že někdo v televizi působí stejně jako v nějaké neformální situaci. U Hanky to bylo jinak a vždy působila jako velice milý a pozitivní člověk. Pokaždé se usmívala a byla velice laskavá a přátelská.

Zpívala někdy na vašich rodinných sešlostech?

Lidé si samozřejmě ve svém volném čase spíš chtějí od své profese odpočinout. Sama sebe si také nedovedu představit, že bych třeba byla někde na návštěvě a moderovala tam. Hanka byla ale velice milá. Když jsem ji jako dítě požádala, tak zazpívala. A později byla v podobné situaci, když zpívala i mým dětem.

Vaše rodiny také jezdily na společné dovolené do Španělska.

Sedávali jsme tam třeba v taverně u moře a vzpomínám si, že občas Hanička zpívala i tam mým dětem do ouška. Ona byla pokaždé velmi ochotná. Její písničky si pouštíme dodnes, protože je máme rádi. Ona ale například také výborně vařila.

Vzpomínáš si na nějaká jídla od ní?

Měla výbornou svíčkovou. Asi i díky Štefanovi vařila také hodně slovenských jídel. Uměla například vynikající zelňačku. U ní na chalupě kousek od Bezdězu jsme zase měli úžasné ovocné knedlíky.

Teď už je to dva roky, co s námi Hana Zagorová není.

Na své blízké hodně vzpomínám. I za Hanku v pondělí večer zapálíme svíčku, možná bude i sklenička jejího oblíbeného šampaňského. Zrovna budu ve Španělsku a kousíček od míst, kde jsme se potkávali. Na její počet nejspíš zajdeme i tam, kde to měla ráda.

Blanka Matragi: Hana Zagorová byla nenahraditelná osoba (30/8/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.