Pochybné zámečníky má na mušce elitní útvar. Prověřuje jejich předražené služby

Desítky naštvaných zákazníků a přes dva roky policejního vyšetřování. Vypadá to ale, že dostat se pochybným řemeslníkům na kobylku není tak snadné. Teď to má na starosti dokonce protimafiánský útvar. "Mohu sdělit, že tuto věc jsme převzali od kolegů z krajského ředitelství hlavního města Prahy a zabýváme se jí," potvrdil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

Přistihnout tyto pochybné řemeslníky nebyl problém ani pro štáb televize Nova, ani pro řemeslníky, kteří po nich zfušovanou práci předělávali. Policie ale musí k zahájení stíhání pro konkrétní trestný čin shromáždit důkazy. "Více informací v tuto chvíli nebudeme poskytovat," uvedl Ibehej

[chooze:article;value:538957]

​Před pár měsíci byl reklam na pochybné zámečníky plný internet, teď se na čelních místech vyhledávačů většinou neobjevují. Nedávno ale tito řemeslníci úřadovali třeba v pražských Nuslích. "Nechala jsem si vyměnit zámek, stálo to 10 800. Na internetu jsem si našla, že to má cenu asi 350 korun," popsala praktiky zámečnické pohotovosti jedna z klientek.

Podle informací televize Nova by mělo jít o stejnou skupinu. Ta své pohotovosti prezentovala i pomocí fotek ukradených ze zahraničních stránek. A fušovala i do instalatérství. Zavedeným řemeslníkům zároveň kdosi blokoval telefonní linky a zákazníci se jim nedovolali. "Desítky instalatérských firem to během měsíce postihlo," postěžoval si jeden instalatér. 

Pochybným řemeslníkům často nahrává, že je člověk ve stresu a nemá čas ani chuť na podrobné zkoumání pohotovosti, kterou mu nabízí internetový vyhledávač. Jenže právě to je základ k tomu, jak nenaletět.

Pokud chybí přehledné údaje o firmě a ceník služeb, měli byste hledat jinde. Jinak by se vám zabouchnuté dveře mohly pořádně prodražit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.