Vzpoura na řecké pláži. Rozzuřený muž naházel lehátka do moře

Na sociálních sítích se objevilo video z neobydleného ostrůvku Vido nedaleko Korfu. To zachycuje muže, který se rozčíleně prochází po pláži a hází do moře plážová lehátka. "Dali je na svatyni," říká ve videu jeho autor a následně kameru obrací směrem k pamětní desce.

Podle webu Net.hr by se mělo jednat o muže ze Srbska. Těch se údajně dotklo, že lehátka někdo umístil na pláž, kde během první světové války zahynulo mnoho srbských vojáků.

"Americká korporace si pozemek pronajala a vytvořila tu pláž, proti které bojují i Řekové. Hodinu po nás přišel starosta Korfu a nařídil odstranění lehátek. Nájemníci jsou vytrvalí a my bychom měli být také," napsal autor videa.

[chooze:article;value:570646]

V komentářích pod videem jejich jednání řada uživatelů podpořila. "Probuď se, Srbsko! Tohle by ti můj děda neodpustil," zněl jeden z nich. Někteří se pak dovolávali srbských úřadů, aby se zapojily do ochrany oblasti.

Pamětní deska na pláži však podle webu Dnevnik nemá s utrpením vojáků v první světové válce. Umístili ji tam prý v roce 2011 na památku Rusů a Řeků, kteří zemřeli při osvobozování Korfu v roce 1799.

Řecko nedávno zachvátily rozsáhlé požáry. Podívejte se na reportáž TV Nova: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.