Policisté pátrají po podvodnici z Opavy. Okradla nás, stěžují si maminky

Používá různá jména, ale peníze pokaždé končí na účtu hledané Terezy Horkelové. Jednou z podvedených maminek je i paní Rosenbaumová z Dlouhých Mostů na Liberecku. Synovi chtěla koupit bazarový kočárek, protože na nový neměla peníze.

"Přes marketplace jsem jí poslala osm a půl tisíce plus dopravu. Mluvily jsme spolu i po telefonu," uvedla podvedená maminka dvou dětí.

Když kurýr nic nepřivezl, chtěla peníze zpět. Žena jí je poslala, ale byla to jen další finta. "Datum splatnosti dala na zítra, ale platba nedorazila, pak tu platbu stornovala. Paní je velice známá na platformě Vinted, Bazoš," dodala žena.

[chooze:article;value:570763]

Právě tam si paní Havlíčková objednala dětskou stoličku. "Paní jsem psala, že jsem nervózní z podvodníků, a paní si se mnou normálně důvěryhodně zavolala. Přesvědčila mě o tom, že dělám dobrou věc. Za týden už jsem našla na facebooku příspěvek, že si na to mám dát pozor, ale bylo bohužel pozdě," řekla.

A další podvedené maminky se ozývají z Děčínska, Plzeňska, Prahy i z Moravy. Když se podvodnice prozradila v Česku, přesunula se na Slovensko.

[chooze:article;value:570818]

"Také na území Libereckého kraje evidujeme několik případů podvodného jednání. Vzhledem k tomu, že jsou v rámci prověřování, nemůžeme k nim momentálně poskytovat bližší informace," sdělila policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Zatím se 24 maminek shoduje, že k internetovým portálům ztratily důvěru. Napříště, co si samy neosahají, už kupovat nebudou.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.