Mimořádný poplach na letecké základně v Německu. NATO se obává nejhoršího

NATO vyhlásilo na své letecké základně v Geilenkirchenu v Severním Porýní-Vestfálsku druhý nejvyšší stupeň varování "Charlie." V pátek ráno o tom informoval web německé veřejnoprávní televize BR24

Bezpečnostní stupeň Charlie v žargonu NATO znamená, že buď došlo k nějakému incidentu, nebo je vysoce pravděpodobné, že dojde k nějaké formě terorismu namířenému proti alianci.

[chooze:article;value:569249]

Obavy se ale mluvčí základny snažil mírnit. ​"Není to důvod k obavám a jedná se čistě o preventivní opatření, které má zajistit, že budeme moci pokračovat v našich kritických operacích," tvrdil podle deníku Spiegel. Na místě zasahuje i policie.

Poplach na letecké základě vyhlásili ve stejný den, kdy německá média informovala o tom, že nad průmyslovou oblastí v Brunsbüttelu ve Šlesvicku-Holštýnsku na severu země v posledních týdnech létají drony. V místě se nachází kritická infrastruktura, jako je jaderná elektrárna, LNG terminál nebo chemické závody. Tamní úřady to považují za špionáž a policie má podezření, že by mohlo jít o vojenské drony. 

Letecká základna NATO v Geilenkirchenu:

Bezpečnost v Evropě se zhoršuje. Podívejte se na reportáž TV Nova ze začátku srpna:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.