Král Karel promluvil o zdraví a léčbě rakoviny. Stav shrnul ve čtyřech slovech

[chooze:gallery;value:31369]

Monarcha zamířil v úterý do Southportu v Anglii, kde se setkal s přeživšími a těmi zasaženými tragickým útokem nožem z konce července. Jak uvádí deník The Guardian, očekávaly ho tam stovky příznivců, se kterými se zdravil.

Mezi pozdravy se ho 43letá Linsey Hislopová zeptala na jeho zdravotní stav a na to, jak se cítí v době, kdy pokračuje v léčbě rakoviny. Karel odpověděl jednoduše: "Není to tak spatné," jak píše deník Express"Miluji královskou rodinu a můj syn je policista, který pracoval během nepokojů. Takže je opravdu dobře, že král přijel,“ řekla Hislopová.

[chooze:article;value:570591]

Král se setkal i s další tamější ženou, která přivedla i dva syny a neteře. "To se vám bude líbit, máme tu Charlese, Meghan a Harryho... To nebyl záměr!" říkala Karlovi. Během své návštěvy se král Karel podepsal do kondolenční knihy, která byla otevřena krátce po útoku. Při něm měl 17letý mladík ubodat tři děti a dalších osm lidí zranit.

Rakovinu panovníkovi diagnostikovali v únoru a od té doby se léčí. Kvůli tomu si vzal krátkou přestávku a odložil své veřejné povinnosti, než se v dubnu vrátil ke svému běžnému programu.

Harry v květnu svými slovy ranil nemocného krále. Vše mělo být jinak, než tvrdí princ (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.