Kennedy podpořil Trumpa. Nechce pomáhat demokratům

Kennedy, který v průzkumech získával pravidelně podporu kolem pěti procent, pozastavil kampaň. "Můj otec a můj strýc prosperovali v systému otevřených debat s férovými primárkami, s pravidelnou debatou a se skutečně nezávislými médii nezasaženými vládní propagandou a cenzurou. V systému nestranických soudů a volebních komisí by všechno bylo jinak," prohlásil.

Ve svém projevu kritizoval prezidenta Joea Bidena a viceprezidentku Kamalu Harrisovou. V primárkách původně kandidovat za demokraty, poté, co jej porazil Biden, se pokoušel uspět jak nezávislý kandidát.

Nyní podpořil Trumpa. Ten jej podle něj požádal, aby po případném zvolení byl součástí nové vlády.

[chooze:article;value:570833]

Tvrdí, že stranu, za kterou kandidoval na prezidenta jeho strýc a v primárkách i jeho otec, už nepoznává. Demokraté už podle něj nejsou obhájci ústavy, pracujících lidí a svobody. Kritizoval je i za pomoc Ukrajině.

"Naše průzkumy opakovaně ukazovaly, že pokud zůstanu ve volbách, pomůžu k prezidentství demokratům," prohlásil. Ve většině států zůstane jako kandidát. Stáhne se ale ve státech, kde mohou vyhrát oba kandidáti, tedy takzvaných swing states.

Kamala Harrisová může být první ženou v čele USA. Podle Trumpa je marxistka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.