Taylor Swift poprvé promluvila o zrušených koncertech a vysvětlila své mlčení

[chooze:gallery;value:34903]

​"Zrušení našich vídeňských koncertů bylo zničující. Důvody zrušení mě naplnily novým pocitem strachu a obrovským pocitem viny, protože na tyto koncerty plánovalo přijít tolik lidí," napsala zpěvačka na svém instagramovém profilu. "Zároveň jsem ale byla vděčná úřadům, protože díky nim jsme oplakávali koncerty, a ne životy," uvedla Swift.

Organizátoři zrušili třídenní koncertní šňůru ve Vídni den před prvním vystoupením, které mělo být 8. srpna. O dva dny dříve policisté zadrželi 19letého mladíka, který podle nich hodlal zaútočit na diváky před stadionem nožem, mačetou a podomácku vyrobeným výbušninami. Jeho cílem bylo zabít co nejvíce lidí. Inspirovaly ho Islámský stát a hnutí Al-Kaidá.

[chooze:article;value:568598]

​Ve stejný den zadrželi policisté 17letého chlapce, v den plánovaného koncertu třetího podezřelého, tomu je osmnáct.

Swift vysvětlila, proč nechtěla o zrušených koncertech mluvit, dokud nedokončí své evropské turné Eras. To pokračovalo pěti vyprodanými koncerty na stadionu Wembley v Londýně.

"Řeknu to jasně: Nebudu o něčem veřejně mluvit, pokud si myslím, že bych tím mohla vyprovokovat ty, kteří by chtěli ublížit fanouškům, kteří chodí na mé koncerty," napsala zpěvačka.  "V případech, jako je tento, je 'mlčení' vlastně projevem zdrženlivosti a vyčkáváním, abyste se mohli vyjádřit ve chvíli, kdy je to správné. Mou prioritou bylo bezpečně dokončit naše evropské turné a s velkou úlevou mohu říct, že se nám to podařilo," dodala Swift.

[chooze:article;value:567261]

​Prohlášení zveřejnila den po svém posledním koncertu v Evropě. Její turné bude pokračovat na podzim ve Spojených státech.

Londýnské koncerty se uskutečnily ve stínu tragédie, když koncem července 17letý útočník ubodal tři holčičky v britském Southportu na taneční hodině s tematikou Taylor Swift, další zranil. S některými z účastnic se podle agentury AP setkala zpěvačka v zákulisí ve Wembley.

Taylor Swift zrušila koncerty ve Vídni kvůli plánovaným teroristickým útokům (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.