Plastická operace se proměnila v horor. Znetvořili mě zaživa, vzlyká žena

Sara Plattová zhubla asi 70 kilogramů a loni vyrazila do Turecka, aby si nechala odstranit přebytečnou kůži a voperovat implantáty do prsou. O svůj děsivý zážitek z plastické operace se podělila se stanicí ITV.

"Vzpomínám si, jak jsem přišla k sobě a táta mi stál po boku a říkal: 'Musíš dýchat, Saro, musíš dýchat.' Kolem mě stála spousta sester a já řekla: 'Zabijte mě, řekni jim, ať mě zabijí, tati, musíš jim říct, ať mě zabijí. Tohle nezvládnu. Musíš jim to říct,'" popsala.

Takovou bolest totiž nikdy nezažila a její prso bylo úplně fialové. Tím to navíc neskončilo. Devět dní po operaci jí bylo zle. Na hotelovém pokoji jí přítel pomáhal sundat obvaz.

[chooze:article;value:436438]

"Když mi ho odvazoval, začala mi z těla vytékat hnědá tekutina. Vykřikla jsem. Měla jsem pocit, že se rozpadám. Bylo to, jako by se mi vnitřnosti dostaly ven," řekla.

Původně jí přitom říkali, že do tří dnů bude v klidu sedět u bazénu. Místo toho seděla na pokoji a rány se nehojily. Její tělo bylo plné infekce a odumírala jí kožní tkáň.

Chirurg ji tak vzal na druhý zákrok. Dali jí ale jen lokální anestetikum, zůstala tedy během operace vzhůru. "Dali mu nástroj na vypalování a začal mě pálit. A to mě bude pronásledovat do konce života, každý den a každou noc. Zničilo mi to život," sdělila. "Slyšela jsem, jak mi v kůži syčí. Měla jsem pocit, že hořím," dodala.

"Lékař řekl, že operace nezpůsobila žádný problém, že nemám žádnou infekci, že jsem po operaci neodpočívala, když jsem odpočívat měla," citoval deník Daily Mirror její dřívější vyjádření.

[chooze:article;value:569355]

Následně se mohla vrátit do Británie, kde ji prohlédl tamní plastický chirurg Iain Whitaker, který celou operaci na dálku konzultoval. "Sářin případ byl devastující s výraznou infekcí a hodně tkáně odumřelo. Ohrožovalo to její život, pokud by ji později přijali do nemocnice, byla by tam šance, že zemře," uvedl.

Další týdny strávila v nemocnici, kde ji čekalo dalších devět operací. Její pravé prso se nepodařilo zachránit a na těle má spoustu jizev. Doteď má navíc zdravotní problémy, které jí způsobují nesnesitelnou bolest a omezují její pohyblivost.

Agentura, přes kterou se žena na operaci vydala, vinu odmítá. "Mrzí nás, že nás paní Plattová činí odpovědnými za všechny problémy, ale pravda je mnohem jiná, než jak ji líčí. Před provedením jakéhokoli zákroku získáváme všechny potřebné a zákonem předepsané dokumenty, souhlasy a formuláře a poučujeme o všech procesech. Také bychom vás rádi informovali, že jsme v této záležitosti pouze zprostředkovateli. Nejsme v této záležitosti nemocnicí ani lékařem. Náš subjekt je pouze prostředníkem mezi zdravotnickým subjektem a pacientem," reagovala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.