Řidič na D10 už nevydržel popojíždění v koloně. Auta objel po poli

Řidiči terénní šestikolky po hodině pomalého popojíždění po D10 u Mladé Boleslavi zřejmě klesla schopnost soustředit se na vyhledávání rozptýlení okolo dálnice a vystřídal asfalt za pole.

"Jeli jsme na koncert s mojí kapelou Crippled Fingers a člověk se prostě nudí v koloně a vzhledem k tomu, že jsem měl v ruce telefon a něco dělo, tak jsem si chtěl natočit hezké auto a najednou začalo sjíždět ze silnice," popsal autor videa Aleš Riedel.

"Řidiči někde odmítají se zdržet někde i v řádech několika minut a udělají všechno proto, aby prostě jeli pořád dál a jak jsme to viděli na tom videu, tak prostě cestou necestou, polem nepolem," upozornil dopravní expert Robert Kotál.

[chooze:article;value:569429]

Řidičovu netradiční změnu cesty už zaznamenali policisté. Podle nich se dopustil minimálně přestupku. Podle zákona totiž nesmí najet, ale ani sjet z dálnice, kde se mu zrovna zachce.

Řidič musel překonat žlab, aby skončil na polní cestě. Na dálnici se podle policii zpátky asi už nevrátil. "Domnívám se, že využil místní komunikaci, která tam vede podélně," uvedla vedoucí dálničního oddělení Brodce Petra Vališová.

"Tady se jedná o přestupek, který můžeme vyřídit případně na místě do sumy 1 500 korun, pakliže to samozřejmě neřešíme na místech, budeme věc oznamovat správnímu orgánu, kde hrozí sankce od 2 000 do 5 000 korun," dodala.

[chooze:article;value:567497]

"Pokud člověk někomu neubližuje nebo neničí majetek, tak taková malá sranda by se mohla jako odpustit," podotkl autor videa.

Řidič možná pospíchal kvůli vážnému důvodu. To posoudí policie. Nutno ale dodat, že hranice mezi postihovaným přestupkem a odpustitelnou výjimkou je tenčí než vlas.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.