Peklo na D1 začíná. Mnohakilometrové kolony se tvoří od brzkého rána

Most na 112. kilometru dálnice D1 u Jihlavy potřebuje kvůli havarijnímu stavu kompletní opravu. Jeho rekonstrukci už v tuto chvíli začínají připravovat první dělníci.

Všechny řidiče projíždějící po dálnici ale kvůli tomu čeká několikaměsíční peklo. Mnohakilometrové kolony se tam tvoří už od brzkého rána. Dopravní situaci v okolí navíc komplikuje i to, že je úplně zavřený i sjezd i nájezd z dálnice D1 na Prahu. A to kvůli jiné opravě.

Most už měl být přitom opravený v rámci nedávné generální rekonstrukce dálnice. Most byl ale v mnohem horším technickém stavu, než se předpokládalo. A tak se teď musí opravit kompletně.

[chooze:article;value:570286]

"Most na 112. kilometru dálnice D1 u Jihlavy jsme překryli novým asfaltem a dali jsme mu nové římsy. Byl v technicky horším stavu, než jak předpokládal projekt. Celou modernizaci by to zpozdilo celkem o rok či dva," řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Ke kompletní opravě tak dochází až nyní a bude trvat 150 dnů. Se zimní přestávkou tedy až do příštího května.

Po generální rekonstrukci se už ale na D1 znovu opravují i další místa. Například na 24. kilometru dálniční most Šmejkalka mezi Hvězdonicemi a Mirošovicemi. Jeho rekonstrukce omezí provoz na dálnici od příštího května a dokončena má být za zhruba tři roky.

[chooze:article;value:570312]

Opravy probíhají v první fázi také na hned třech dálničních mostech před Ostravou. A to v Bělotíně, Kujavách a u Velkých Albrechtic.

Kromě opravy mostů probíhá také dostavba poslední chybějící části dálnice u Přerova. Desetikilometrový úsek má být hotový na konci příštího roku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.