Detaily o pohřbu Alaina Delona. Chtěl se nechat uložit ke svým psům

[chooze:gallery;value:34439]

​Francouzský herec Alain Delon zemřel v neděli ve věku 88 let. Smrt známého herce oznámily ve společném prohlášení jeho děti a podepsaly pod něj i Delonova psa Louba. "Alain Fabien, Anouchka, Anthony a také Loubo s hlubokým zármutkem oznamují, že jejich otec zemřel. Zemřel pokojně ve svém domě v Douchy, obklopen svými třemi dětmi a rodinou," uvedli potomci.

Opět tím dokázali, jak moc Delon miloval své psy, kterých měl během života několik. Zesnulá zvířata herec pohřbil na pozemku svého panství Domaine de la Brûlerie ve městě Douchy. Celkem jich tam podle deníku Le Figaro leží 50. Herec měl slabost pro velká plemena jako jsou tibetští mastifové a dobrmani, v jednu chvíli jich měl až 15. 

[chooze:article;value:539831]

​Právě s nimi a zejména s belgickým ovčákem Loubem chtěl herec po své smrti odpočívat. "Pokud zemřu dříve než on, požádám veterináře, abychom odešli společně. Bodne ho tak, že mi zemře v náručí. Dávám tomu přednost před vědomím, že se nechá zemřít na mém hrobě s tolika utrpením," prohlásil již v roce 2018.

Dostal výjimku

Francouzské úřady s pohřebním u psů prý "v zásadě" souhlasily ještě za Delonova života, a to navzdory tomu, že podle zákona můžou takovou žádost podat pouze pozůstalí, kteří zařizují pohřeb, uvedl deník Le Figaro.

Hercovo tělo by mělo odpočívat v kapli, která stojí na pozemku. Za oltářem už byl prý dokonce vykopán hrob. Statek v Douchy patřil Delonovi více než 50 let a žil zde se svou ženou Mireille Darcovou a pozdější partnerkou Rosalií van Breemenovou.

Podle francouzské televize BFM se Delonův pohřeb bude konat uprostřed týdne a v souladu s jeho přáním. Bude probíhat v co nejpřísnějším soukromí.

Připomeňte si život a role Alaina Delona v následujícím videu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.