Italské město zamořili hadi. Obyvatelé jsou zoufalí

Nadprůměrně teplé počasí přilákalo do italského hlavního měst Řím hady. "Lidi jich vidí mnohem víc než dřív. Jejich populace během zimy exponenciálně narostla, protože bylo velké teplo. Kdyby byla zima, nepřežili by," vysvětlil deníku The Guardian zoolog Andrea Lunerti.

Lidé hady nachází téměř všude. Nedávno prý volala vystrašená a zoufalá žena, že má na terase bičovku zelenou. Tento nejedovaný druh hada má být aktuálně v Římě nejrozšířenější. Přemnožené jsou ale i zmije. "Je možné je najít na terasách, v zahradách, školních budovách. Hadi jsou velmi dobří v hledání úkrytu, kde čekají na správný okamžik, aby zmizeli a mohli lovit svou kořist," vysvětlil zoolog.

[chooze:article;value:567922]

​Hadi ale nejsou jediným problémem, kterému podle deníku Daily Mail město aktuálně čelí. Vysoké teploty a problémy s nahromaděnými odpadky přilákaly i další nezvané hosty – potkany. "Přicházejí do města ze svého přirozeného prostředí, protože tam je hodně odpadků. A kde je odpad, tam jsou potkani," doplnil.

Podle zoologa se Řím stal skutečnou džunglí. Tamní městská rada ale tvrdí, že všechno je v pořádku. Nadměrný výskyt hadů a potkanů vysvětluje tím, že některé druhy zkrátka bývají v tomto období aktivnější. Množství odpadu v ulicích je prý navíc v porovnání s předchozími roky nižší.

Muž se snažil propašovat přes hranice stovku hadů. Schovával je po kapsách:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.