Existuje písnička, kterou nikdo nezná. Vašovi Patejdlovi se plní poslední přání

[chooze:gallery;value:32920]

​Organizátoři festivalu v Brusně věnovali jednu jeho část vzpomínce na Vaša Patejdla, který skonal loni 19. srpna. Na všestranného muzikanta neustále vzpomínají zejména jeho tři synové Vašo, Robert a Benjamin a manželka Miluše, napsal web pluska.sk.

"Byl to velmi těžký rok. Nad vodou mě drží kamarádi i známí, rodina Vaša i moje, oporou je mi stále celá jeho kapela, která je i tady v Brusně. A Vašo má z toho určitě radost," citoval portál Miluši Patejdlovou. Ta poprvé od smrti manžela vystoupila na veřejnosti před plným hledištěm.

Třesoucím se hlasem prozradila také jedno tajemství. "Vašo měl množství krásných písniček. Existuje ale jedna, kterou veřejnost ještě nezná, slyšelo ji jen zhruba 70 lidí. Napsal mi ji k narozeninám. Nevydal ji, ale jeho přání bylo, aby se dokončila. Určitě ji vydáme, postarám se o to, jen potřebuji ještě více sil. Slibuji, že to pro Vaša udělám," prozradila manželovo poslední přání.

[chooze:article;value:568854]

​"Vaša už nikdy neuvidím, ale tímto mu posílám pozdrav do nebe. Vím, že je tu stále s námi, protože jsme si to slíbili. Není tu momentálně náš syn Benjamin, bylo by to pro něj náročné. Zůstal proto raději doma v Česku," pokračovala vdova po Vašovi Patejdlovi.

Přiznala zároveň, že do poslední chvíle nevěděla, zda bude schopná postavit se před plné hlediště. Nakonec tak za podpory blízkých a kamarádů před publikem na oblíbeném muzikálovém festivalu vystoupila.

Vašo Patejdl podlehl loni 19. srpna zákeřné rakovině slinivky břišní. Zdrcující diagnózu si vyslechl pouhé dva týdny před smrtí. 

Po smrti vyšly najevo důvody, proč Vašo Patejdl kdysi opustil Elán:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.