Dobrá zpráva pro královské fanoušky. Kate se prý brzy vrátí k povinnostem

Pohublá, přesto energická a v lepší náladě. Podle královských důvěrníků se Kate ze své nemoci úspěšně zotavuje a možná by už brzy mohla začít znovu plnit své povinnosti. Podle britského deníku The Sun se dokonce v královských kuloárech mluví o tom, že by se tak mohlo stát už v září.

"Je moc dobré znamení, že jsme Kate viděli v minulých týdnech hned dvakrát, nejdříve na oslavách Trooping the Colour a následně ve Wimbledonu. Naznačuje to, že se zotavuje. Doufejme, že za měsíc nebo nejdéle na podzim bude zpět v akci," napsal novinář a expert na britskou královskou rodinu Phil Dampier.

[chooze:article;value:569290]

​I podle expertů těsně napojených na královskou rodinu je ale jasné, že vše bude záviset na doporučení lékařů. Kate se s blíže nikdy nespecifikovanou rakovinou léčí od začátku letošního roku. Po velkém nátlaku veřejnosti i médií svůj zdravotní stav nakonec přiblížila v březnu ve videu.

"V lednu jsem v Londýně podstoupila velkou operaci břicha a tehdy si všichni mysleli, že nejde o rakovinu. Operace byla úspěšná. Testy však prokázaly přítomnost rakoviny," oznámila tehdy tehdy Kate.

Nemoc Kate ani nemoc samotného krále Karla III., který se také léčí s rakovinou, bohužel nijak nestmelila napjaté rodinné vztahy. Princ Harry a jeho manželka Meghan se s rodinou nestýkají a žijí svůj nový život ve Spojených státech. Opět se teď ale dostali do hledáčku médií i Buckinghamského paláce, a to kvůli návštěvě Kolumbie.

Ta totiž nápadně připomíná tradiční cestu členů rodiny panovníka. Přitom právě královských výsad a povinností se Harry a Meghan svým odchodem za oceán vzdali. V Kolumbii, kde trávili už třetí den, se ale těší obrovské popularitě.

Cestu ale kritizuje britský tisk a údajně naštvala i samotného krále a jeho syna, následníka trůnu prince Williama. Podle nich se prý Harry a Meghan snaží na svém královském původu jen vydělat peníze.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.