Počasí v Chorvatsku chystá otočku. Teploty klesnou, udeří i bouřky

Začátek příštího týdne se v Chorvatsku ponese ve znamení změny počasí. Přinese sice úlevu od vlny veder, podle deníku Dnevnik ale udeří i bouřky. Ty se mají objevit už v sobotu, kdy sice má být ještě teplo, ale hlavně na severu země i deštivo. Podobně na tom bude i neděle. 

"Přestože mnozí jistě netrpělivě očekávají konec této vlny veder, s příchodem chladnějšího a vlhčího vzduchu již v neděli se pravděpodobnost výskytu bouřek velmi zvyšuje," upozornila tamní meteorologická stanice. S příchodem nového týdne se tak ochladí.

[chooze:article;value:569579]

​Na pondělí meteorologové hlásí pro Dubrovník 27 °C, pro Split 25 °C, pro Zadar 25 °C a pro Záhřeb také 25 °C. V úterý pro Dubrovník předpovídá znovu 27 °C, pro Split 27 °C, pro Zadar 26 °C, pro Záhřeb 27 °C. Teploty pod hranicí 30 °C se mají držet i v dalších dnech. Oteplení by mělo nastat až na konci týdne.

V platnosti bude také výstraha před silnými bouřkami. Na severu země se mají objevit už v pondělí. Kromě silného deště hrozí i kroupy a vítr. Meteorologové varují i před nebezpečím záplav. Teplota moře má společně s tím, jak se bude počasí kazit, klesnout.

Stává se z Polska nové Chorvatsko? Ceny i krásné pláže svádí stále více Čechů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.