Aerolinka nabízí paušál na neomezené lety. Má to ale několik zásadních háčků

Roční předplatné "all you can fly" stojí do pátku 16. srpna 499 euro (zhruba 12 500 korun). Později se jeho cena o dalších 100 euro (tedy zhruba 2 500 korun) zvýší. "Členství poskytne zákazníkům spontánní možnosti cestovat za pevnou cenu, aniž by si museli připlácet," uvedla pro Euronews mluvčí společnosti Silvia Mosquera.

To, že si cestující nebudou moci připlácet, ovšem není tak úplně pravda. Každá rezervace totiž bude podléhat poplatku 9,99 euro (zhruba 250 korun). Stejně tak si cestující připlatí za zavazadlo, které není příruční.

[chooze:article;value:568326]

Další nevýhodou tohoto členství je, že si lidé budou moci rezervovat letenky pouze s odletem během nejbližších 72 hodin, tudíž nelze svou cestu plánovat příliš dopředu.

Zároveň je také omezen počet míst, která jsou na každém letu lidem s členstvím garantována. V praxi to dle portálu Zaleť si znamená, že si cestující zakoupí letenku a v době nákupu nebudou mít jistotu zvýhodněné letenky na zpáteční cestu. Pokud tedy nebudou chtít riskovat, že v destinaci uvíznou, budou si muset zajistit klasickou rezervaci.

[chooze:article;value:557587]

Wizz Air uvádí do prodeje prozatím 10 000 předplatných. Ta mohou být omezena na základě konkrétní země podle preferovaného letiště, ze kterého budou chtít cestující nejčastěji odlétat. Samotná rezervace letenek z předplatného bude k dispozici od 25. září.

Vzpoura v letadle! Místo do Prahy chtěl Wizz Air vzít Čechy do Katovic (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.