Princ William zuří. Chystá důležité prohlášení o Harrym a Meghan

[chooze:gallery;value:32730]

​Britský princ William zuří kvůli další zahraniční cestě jeho bratra Harryho a švagrové Meghan. Manželé po Nigérii míří do Kolumbie a královská rodina se opět obává, jak bude cesta probíhat, uvedl deník The Mirror

Sussexové odletěli do jihoamerického země na pozvání viceprezidentky Francie Marquezové. Během čtyřdenního pobytu se zapojí do řady akcí a celý výlet působí jako projekt královské rodiny. Harry a Meghan ale nejsou pracujícími členy rodiny od roku 2020, a podobné akce proto britskou rodinu znervózňují.

[chooze:article;value:568849]

​Královský expert Tom Quinn uvedl, že princi Williamovi vadí, jak moc se cesta jeho bratra podobá oficiálním královským cestám a má zájem veřejně vyvrátit legitimitu jeho výletu. "Praktickým problémem pro krále Karla III. a prince Williama je, jak mají reagovat, aby nehrozilo, že by to situaci ještě zhoršilo. William by rád vydal prohlášení, které by všem připomnělo, že turné Meghan a Harryho po Kolumbii není v žádném případě oficiálně schváleno, ale jeho otec král Karel je neochvějný ve své víře, že mlčení je nejlepší odpovědí," uvedl Quinn pro deník US Mirror

"PR tým krále Karla III. bude určitě souhlasit s tím, že ignorování toho, co Meghan a Harry dělají, je zásadní pro to, aby se zabránilo další publicitě," dodal expert.

Uvnitř rodiny je dusno

Navenek se sice královská rodina snaží tvářit nad věcí, ale uvnitř prý zuří. "Král ani princ nemohou zastavit probíhající turné, ale zuří, že Meghan a Harry souhlasili s tím, že se vzdají své role pracujících monarchů a znovu porušili dohodu a snaží se na svém královském původu vydělat peníze," uvedl Quinn.

Britská královská rodina se navíc velmi obává toho, jaká bude další cesta páru. Harryho a Meghan prý již oslovilo několik zemí s pochybnými politickými režimy. 

Princ William překvapil novou vizáží. Novinky z královské rodiny rozebrala novinářka Barbora Koukalová (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.