Mladý motorkář u Cvikova nezvládl zatáčku. On i spolujezdec skončili v nemocnici

Mladíci kolem půl páté ráno jeli ze Cvikova směrem na Lindavu a spěchali. "Mladý motocyklista nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a v zatáčce zcela ztratil kontrolu nad řízením," informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Při průjezdu levotočivou zatáčkou už nedokázal svůj motocykl správně naklonit. Vyjel na louku, kde následoval nekontrolovaný pád.

"Jedna osoba utrpěla lehké poranění, byla při vědomí, druhá osoba utrpěla středně těžké poranění. S posádkami na místě komunikovaly a obě osoby byly převezeny do českolipské nemocnice k dalšímu ošetření," upřesnil mluvčí krajské liberecké záchranky Michael Georgiev.

[chooze:article;value:567161]

​Dopravní experti s policisty vyzývají méně zkušené motorkáře, aby na silnicích méně riskovali a rychlost svých strojů podřídili zkušenostem, které získávají podstatně pomaleji než třeba řidiči aut.

"Říká se, že motocyklista se může za zkušeného považovat, když ujede minimálně 50 tisíc kilometrů v provozu. Tady je jasné, že 16letý kluk těch 50 tisíc nemá. A podle mého tam měl vliv i spolujezdec, protože je to větší hmota, je tam větší odstředivá síla," poznamenal dopravní expert Roman Budský.

Za prvních sedm měsíců letošního roku zemřelo na českých silnicích celkem 51 lidí na motocyklech, což je o 11 víc než loni. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.