Otec mrtvý, děti v kritickém stavu. Lidé se po tragédii skládají na léčbu rodiny

Pětičlenná rodina se vracela o den dříve z dětského tábora se třemi dětmi a psem. Měli na další den naplánované ošetření u zubaře. U obce Obora na Českolipsku ale do jejich auta v plné rychlosti narazil vůz, který řídil dvacetiletý mladík. Podle informací televize Nova se ještě s dalším kamarádem v jiném voze rozhodli, že si u Doks otestují v ostrém provozu limity svých aut a řidičských schopností.

48letý otec rodiny Radek, významná postava českého jachtingu, na místě zemřel. Jeho ženu a tři děti transportovaly sanity a vrtulníky do nemocnic. "Všichni zranění byli v kritickém stavu," sdělil Petr Matějíčka, vedoucí dispečinku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. "Použili jsme metodu třídění zraněných osob podle závažnosti," upřesnil mluvčí hasičů Radek Hon.

[chooze:article;value:568872]

Lidé teď rodině posílají peníze, aby pozůstalým těžkou situaci pomohli zvládnout. "Náklady nebudou do budoucna malé, co se týče léčby. Stav ostatních je stále vážný. Aby i cítili to, že lidé se dokážou spojit a vyjádřit pouhou slušnost, že v tom nejsou sami. A to je v tuhle chvíli nejdůležitější, aby cítili," poznamenal patron sbírky Tomáš Slavata.

Pravděpodobný viník nehody, 20letý mladík, zemřel v liberecké nemocnici několik dní po nehodě. "Okolnosti tragické nehody stále prověřujeme a čekáme na znalecké posudky z oboru zdravotnictví a toxikologie," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Policie varuje řidiče, že právě místo u Obory patří mezi nejnebezpečnější v Libereckém kraji.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.