Otec si šel užívat s prostitutkou. Malého synka (3) nechal v rozpáleném autě

Policii v německém Hagenu v Severním Porýní-Vestfálsku zalarmoval svědek v pondělí před 21. hodinou, píše web Bild. Ten si všiml, že v zaparkovaném autě sedí na zadní sedačce zpocené dítě.

Auto bylo zamčené a okna mělo pootevřené přibližně na dva a půl centimetru. "Nebyl tam žádný přísun vzduchu," řekl policejní mluvčí. Venkovní teplota se přitom v tu chvíli pohybovala kolem 26 stupňů Celsia.

Chlapečkovi se s pomocí kolemjdoucích podařilo otevřít dveře auta zevnitř a ti mu poskytli vodu a první pomoc. Přivolaní záchranáři zjistili, že dítě má zvýšenou teplotu a je lehce dehydratované, píše web Kleine Zeitung. Převezli ho proto do nemocnice.

[chooze:article;value:569327]

Když se 33letý otec dítěte vrátil ve 21:40 ke svému autu, tvrdil, že si jen povídal s kamarádem, od kterého si chtěl půjčit peníze. Policii řekl, že jeho syn "stejně spal".

Z policejního vyšetřování však vyplynulo, že muž auto zaparkoval krátce po 20. hodině a vydal se za prostitutkou. Na místo dorazila také chlapečkova matka, kterou celá situace šokovala.

Vedro a pitný režim. Odborníci doporučují, kolik vody byste měli vypít (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.