Na Kramném se podepsaly problémy s otcem. Nechtěl být jako on, říká matka

"Dochodil školu, vyučil se zámečníkem a byl takový domácí typ, žádné diskotéky," uvádí ve čtvrté části dokumentu Kauza Kramný matka odsouzeného vraha Petra Kramného Irena Rychlá.

​Rodinní známí vzpomínají, že Petra později nikdy neviděli se sklenicí alkoholu. "Jeho první tatínek byl alkoholik a on vždy říkal, že to viděl u něj a nechce být jako on," vysvětluje matka Kramného.

Její současný manžel Karel Rychlý tedy není biologickým otcem Petra a jeho sestry Lenky. "I od kolegů v práci jsem ale slyšela, že málokdo udělal pro Petra tolik jako on," uvádí o svém současném choti Irena Rychlá.

[chooze:article;value:567072]

Podle dětského psychologa Michala Knihy mohla mít negativní zkušenost s prvním otcem vliv na Kramného budoucí směřování. "Pro děti je taková situace problematická už proto, že si od určitého věku začínají uvědomovat, že jsou z poloviny každým ze svých rodičů," vysvětluje. "To může ovlivnit růst osobnosti. A to hlavně v situacích, kdy se děti rozhodnou od některého z rodičů zcela odstřihnout," upozorňuje Kniha.

Zároveň však dodává, že i z psychologického hlediska bývá důvodů ke zločinu většinou více. "Pokud někdo páchá násilnou trestnou činnost, tak se v jeho osobnosti většinou sejde více věcí. Mluvíme o zámku a klíči. Ty věci musejí do sebe nějak zapadnout. Otec alkoholik tak nemohl být jednou okolností. Záleží ale i na tom, co se mezi otcem a synem odehrálo," dodává psycholog.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.