Řidič srazil cyklistku (22) a ujel. Po dopadení nadýchal 2,5 promile

Jedenapadesátiletý řidič projel křižovatkou a za ní se pokusil o předjetí cyklistky. Tento manévr ovšem nezvládl a dvaadvacetiletou ženu srazil z kola na zem. Žena utrpěla jen lehká zranění a skončila v péči lékařů. To ale v době střetu nemohl řidič vědět a rozhodně nehodlal na místě nehody čekat. Sešlápl plyn a ujel.

Přivolaní policisté měli ale popis auta a mitsubishi našli během hodiny zaparkované v postranní uličce. Zatímco cyklistka byla střízlivá, řidič auta policistům nadýchal 2,5 promile alkoholu. Proč z místa nehody ujel, vysvětlit nedokázal, zato ale policistům tvrdil, že alkohol vypil až poté, co přijel domů. Jestli to tak bylo nebo jestli už řídil notně opilý, potvrdí lékařské vyšetření.

[chooze:article;value:567445]

Právě na jeho základě policisté rozhodnou o obvinění. Svědecké výpovědi, lékařská zpráva zraněné cyklistky a případně i kamerové záznamy budou určující i pro to, jestli nakonec bude obviněn i z neposkytnutí první pomoci. "Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což muži hrozí až tři roky vězení," uvedla policejní mluvčí Karolína Macháčková.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.