Na Sardinii začala hořet luxusní jachta. Zásah nepomohl, loď šla ke dnu

Superjachta Atina vzplála asi půl kilometru od pobřeží u města Olbia v sobotu večer, píše web Cagliaripad. Hasiči s požárem bojovali až do pozdních nočních hodin, avšak neúspěšně. 47metrová jachta nakonec zmizela pod mořskou hladinou.

Na luxusní lodi, která plula pod vlajkou Cookových ostrovů, se plavilo 16 lidí, všichni turecké národnosti. Osm z nich se ale podle webu L'unione Sarda vylodilo na večeři. Když požár vypukl, bylo na palubě pouze osm cestujících. Ti se zachránili tím, že se jim podařilo dostat na střechu lodi.

Na místě zasahovala pobřežní stráž, hasiči, tým potápěčů a také remorkér. Společnými silami momentálně pracují na odstraňování vraku jachty a s pracemi by měli být hotovi do konce týdne.

[chooze:article;value:569316]

"Odhadujeme, že zbytky jachty vylovíme do pěti až sedmi dnů a poté je zlikvidujeme v loděnici," uvedla pobřežní stráž. Potápěči se starají o utěsnění průduchů, aby z vraku neunikaly znečišťující kapaliny.

Incident vyšetřuje italská policie, která zjišťuje, co požár způsobilo. Podle italských médií se však předpokládá, že vznikl ve strojovně.

Ke dnu šla před několika dny jachta i ve Španělsku: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.