Hnutí ANO vyloučilo primátora Hrabáče. Lídrem ústecké kandidátky je Brabec

"Předsednictvo hnutí ANO hlasováním rozhodlo o odvolání Marka Hrabáče a zároveň schválilo Richarda Brabce jako lídra volební kampaně pro krajské volby 2024 v Ústeckém kraji. Výše příspěvků, které Marek Hrbáč jakožto člen přinesl, hnutí daruje pro dobročinné účely," uvedl na tiskové konferenci předseda ANO Andrej Babiš.

Následně doplnil, že předsednictvo ANO vyzvalo ústeckou buňku, aby urychlila proces odvolání chomutovského primátora ze své funkce. Karlovarští radní pak mají rozvázat koaliční smlouvu s ODS kvůli obvinění Petra Bursíka. Ten už podle mluvčího strany Jakuba Skyvy pozastavil své členství v ODS a rezignuje na svou funkci.

[chooze:article;value:569042]

 "Pomůžu hnutí ANO v trochu jiné roli, než jsem si původně myslel. Mojí největší úlohou bude přesvědčit lidi v Ústeckém kraji, že má smysl hnutí ANO volit," uvedl Richard Brabec.

Hrabáčovo jméno ale i tak pravděpodobně bude na hlasovacích lístcích a informace o jeho odvolání bude vyvěšena ve volebních místnostech. V případu údajného ovlivňování zadávání veřejných zakázek, ve kterém figuruje právě Hrabáč, kriminalisté dosud obvinili čtrnáct lidí a pět společností. Podezřelí podle nich měli v úmyslu zvýhodnit konkrétní stavební společnosti. Měli také vytvořit systém, ve kterém si poskytovali majetkové a jiné výhody.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.