Velká rána pro slovenskou hudební scénu. Zemřela zpěvačka Šomošiová

Do uměleckého nebe odešla další významná osobnost. V pouhých 61 letech v neděli zemřela slovenská operní zpěvačka Jana Kállayová Šomošiová. O její smrti informoval prostřednictvím facebooku její manžel Martin Kállay.

Podrobnosti o nečekaném odchodu své ženy ale Kállay nezveřejnil. Příčina její smrti tak zatím zůstává předmětem spekulací. Její odchod ale slovenskou hudební scénu šokoval.

"S hlubokým zármutkem a bolestí jsme přijali zprávu, že nás opustila naše milovaná kolegyně, dlouholetá sólistka divadla Nová scéna v Bratislavě Janka Kállayová Šomošiová. Nemůžeme tomu uvěřit Jani. Odpočívej v pokoji. Čest Tvé památce," napsala na facebook Slovenská opereta.

[chooze:article;value:569024]

Jak připomíná web Regióny.sk, Jana Kállayová Šomošiová se narodila v Košicích a se zpěvem začínala už jako dítě. V Bratislavě vystudovala operní zpěv a hned po škole získala angažmá v divadle Nová scéna, kde působila 15 let. Pravidelně spolupracovala také se Státní filharmonií Košice.

Podle webu Topky.sk tvořila dlouhá léta pár s hudebníkem Dodom Dubánem (†38), který je známý z rockové kapely Tublatanka. Dubán se s jejich rozhodem nikdy nesmířil a trpěl depresemi. V roce 2003 vyskočil z okna svého bytu v sedmém patře a druhý den na následky zranění zemřel. V roce 2004 se zpěvačka provdala za Martina Kállaya, se kterým žila až do své smrti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.