Williamův život se převrátil vzhůru nohama. Stačila jediná věta od Kate

[chooze:gallery;value:22194]

​Princ William se o nemoci princezny Kate dozvěděl velmi brzy poté, co se ukázalo, že jeho otec král Karel III. trpí rakovinou. "Bylo to pro něj zdrcující," řekl exkluzivně pro magazín Us Weekly autor královské knihy Robert Jobson. Williama to naprosto rozhodilo.

Na druhou stranu byla Kate podle Jobsona ohledně svého zdravotního stavu "velmi stoická", stejně jako 75letý Karel. "Potřebujeme, aby ses teď chopil kormidla," měli Williamovi oba říct. William a královna Camilla tak za oba nemocné přijali některé z jejich rolí v královské rodině.

[chooze:article;value:568024]

​Pro budoucího krále a královnu je letošní rok velmi náročný. Jak připomíná týdeník Hello!, rakovinu Kate diagnostikovali po lednové operaci břicha. Poté se vzdala svých královských povinností, aby se mohla soustředit na léčbu.

Od doby, kdy Kate učinila prohlášení, ve kterém se svěřila, že bojuje se zákeřnou nemocí, se na veřejnosti ukázala pouze dvakrát. Poprvé to bylo v půlce června, kdy se zúčastnila vojenské přehlídky Trooping the Colour u příležitosti narozenin krále Karla III. Podruhé se na veřejnosti ukázala o měsíc později, kdy zavítala na finále tenisového turnaje ve Wimbledonu.

Princeznu Kate na Wimbledonu srdečně přivítali. Podívejte se na rozhovor s novinářkou Barborou Koukalovou pro TN Live z půlky července:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.