Liberecká zoo se pyšní nejen bílými tygry. Chovají i další ohrožené druhy

V malebné zoo v Jizerských horách můžete obdivovat více než 150 druhů zvířat z různých částí světa. Vstupné pro dospělé je 175 korun, zatímco děti, studenti a senioři zaplatí o 40 korun méně. Parkování u hlavního vchodu vás vyjde na 100 korun za den, ale parkovacích míst není mnoho.

Největším skvostem liberecké zoo jsou bílí tygři. Návštěvníci si zoo chválí, a právě šelmy jsou velmi oblíbené. "Bylo to hrozně hezký," prohlásila malá návštěvnice, kterou zaujali právě bílí tygři. Další návštěvnici se líbil lev. "Ten je úplně úžasnej," řekla.

V zoo uvidíte i velbloudy, ale pozor na ně, dokážou plivnout i na několikametrovou vzdálenost. Samozřejmě nechybí ani opice, které byly v neděli obzvlášť aktivní a předváděly skvělé kousky.

[chooze:article;value:568888]

​Šimpanze televizní štáb zastihl během krmení. Jsou to tak trošku vegetariáni, nejradši mají mrkev, rajčata nebo brokolici. Další zastávka byla v tropickém světě. Ptáci tam křičí tak nahlas, že někdy neuslyšíte ani vlastního slova. "Můžete tu vidět 23 druhů dravců, většina z nich je kriticky ohrožená," popsal zoolog Jan Hanel.

Mezi chovanými ptáky je i pár zoborožců, kteří žijí na Nové Guinei. "Na zobáku mají nárůstek, který zintenzivňuje zvuk, který vydávají při útoku i obraně," vysvětlil Hanel.

Návštěvníci si v zoo vyberou z řady restaurací a stánků se zmrzlinou. Za hlavní jídlo zaplatíte maximálně 150 korun. A můžete si vybrat mezi sladkou i slanou variantou.

[chooze:article;value:568788]

​Zahradu si užijí opravdu všechny věkové kategorie. Pro děti mají například připravené interaktivní expozice. Mohou také nakrmit i kozy kamerunské. Za krmení zaplatíte v automatu 10 korun.

Zoo se nachází v krásném prostředí, žije tam mnoho zvířat včetně ohrožených druhů. Celou zoologickou zahradu projdete asi za dvě až tři hodiny.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.