Česko sevřou pekelná vedra. Meteorologové řekli, kdy udeří i silné bouřky

Na Česko se znovu žene vlna veder. Podle předpovědí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude přes republiku proudit velmi teplý vzduch z jižní Evropy. Kvůli tomu čeká Čechy tropický týden.

V neděli má být jasno až polojasno s nejvyššími denními teplotami dosahujícími 26 až 30 stupňů Celsia. Na jihu Moravy bude dokonce 32 stupňů, zatímco na horách bude příjemných 22 stupňů. Stejné počasí bude i v pondělí.

Úterní počasí bude ještě jasnější, na jihozápadní polovině republiky se však mohou objevit příležitostně přeháňky a silné bouřky. Přes den bude 28 až 32 stupňů, přičemž na jižní Moravě a na některých místech v Čechách bude i 34 stupňů.

[chooze:article;value:568604]

​Ve středu začne na západě přibývat oblačnost a s ní i bouřky. Teploty zůstanou vysoké, a to i v noci, kdy teploty neklesnou pod 16 stupňů. Během dne mají nejvyšší teploty dosahovat 29 až 33 stupňů, místy dokonce až 35 stupňů.

Vysoké teploty se udrží i ve čtvrtek, kdy už má být přechodně zataženo. Stále hrozí bouřky, teploty se však mají znovu pohybovat okolo tropických hranic s 25 až 30 stupni přes den a 17 až 21 stupni v noci.

Podobně na tom bude i víkend, kdy se vysoké teploty budou stále kombinovat s oblačnem až polojasnem. V pátek i o víkendu se místy objeví déšť a bouřky, přičemž nejvyšší denní teploty budou mezi 25 a 30 stupni, postupně se však začne ochlazovat od severozápadu až na 20 stupňů.

Důrazné varování meteorologů. Kvůli vedrům hrozí lidem nebezpečí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.